torsdag 3 mars 2011

Första flytten avklarad

Lite seg med uppdateringarna här i dagboken och på hemsidan, valparna tar en del tid och orken till hemsidan infinner sig inte riktigt alltid. ;) Ändå har det hänt en del sen sista uppdateringen, t.ex. har Jördis tagit ett stort steg i livet och införskaffat en alldeles egen matte.

I lördags fyllde Ulfs syster, Mimmi, år och Jördis var dagens stora överraskning och present. Det är väldigt sällan ordet valp och present klingar bra i en uppfödares öron, men i det här fallet kändes det helt rätt att låta Jördis agera födelsedagspresent!

Jag och Ulf steg upp tidigt på morgonen och packade in lilla Jördis i bilen, för att ta oss till Floda och fira Mimmi på morgonen. Man kan verkligen säga att Jördis var skicklig på att agera överraskning! Mimmi blev en smula glad. :D 
Installationen av lilltufsan gick som en dans, hon bekantade sig både med omgivning, två- och fyrbeningar med en gång.
Såhär, några dagar efter, har vi fått rapporter om att allt fortsätter att gå bra. Hon har lekt med en och annan schappendoes (Ulfs föräldrar har fyra stycken: Kettie, Felicia, Nova och Dixie) och fortsatt med att vara det hon är bäst på att vara - en liten kavat och busig Jördis! Det verkar dessutom som att hon får behålla sitt namn, även om vi inte bryr oss om den lilla detaljen så blir man lite glad när valpköpare fattar tycke för namnet man använt sig av i valpens första veckor i livet. :)

Det var riktigt roligt att få följa med och lämna henne, att få se själva acklimatiseringen är man inte ofta förunnad som uppfödare, och det här var första gången för oss. För Björne och Olga gills liksom inte direkt ;)

Nu önskar vi Mimmi lycka till med sin alldeles egna hund, och hoppas att Jördis kan motsvara alla förväntningar. Vi saknar den lilla rackarn, men som tur är har vi fullt upp med hennes två kullsyskon, och kommer dessutom att behålla den svarta lilla juvelen. Jöran letar dock fortfarande efter rätt hem.

Jördis har snott en leksak, och det är bäst att hålla utkik
efter sakens fyrbenta ägare - Nova.

Jördis i sin mattes famn.
Ute och kollar in de nya ägorna. 

Nova undrar vad det är för konstig liten tjuv som har flyttat in.

Kettie :)

Lilla fröken bus! :)

Man blir trött av att agera överraskning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar